Karácsonyfa ültetvények átmeneti támogatása 2021

A termelők kérelmeiket idén április 15. és április 30. között, elektronikus úton adhatják be, tehát nem az egységes kérelem keretében kell ezt a támogatást kérelmezni.

Annak érdekében, hogy a karácsonyfa-termesztők számára egyértelmű legyen, milyen feltételek mellett juthatnak a karácsonyfa-ültetvényeik után támogatáshoz, a közelmúltban részletesebb, pontosabb szabályok jelentek meg.

Mely területekre igényelhető a támogatás?

„karácsonyfa-ültetvény: legalább 0,25 hektár nagyságú, hálózatos rendszerben telepített, művelt kultúrállapotban lévő, fenyőnövénnyel ténylegesen fedett terület, amelynek maghatározása során az ültetvény fenyőnövénnyel beültetett területének fél sortávolsággal minden irányban megnövelt területnagyságát kell figyelembe venni;”

A vonatkozó 37/2020 (VII.10.) AM rendelet módosítása meghatározza továbbá a támogatható fenyőnövények fogalmát. Eszerint az idei évben csak lucfenyő, szerb luc, jegenyefenyő, ezüstfenyő, fekete fenyő vagy duglászfenyő területek lesznek támogathatóak. A Magyar Államkincstár a támogatást igénylők legalább 10 százalékát a helyszínen is ellenőrizni fogja.

További részleteket az alábbi linken olvashat:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2000037.am

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük